Megálmodtuk, megsütöttük, neked adjuk!

Marcipános szarvacskák

2014/12/19. - írta: Mendula

Ismét egy marcipános sütike... Nem bírok leállni vele, nem nagyon szoktam marcipánnal sütögetni, de ilyenkor nem tudom megállni. Külsőre ártatlan kis édességnek tűnik, de ha beleharapsz, olyasmi, mintha marcipánba harapnál, mégsem olyan tömény, a mandula ropog a külsején, az étcsoki pedig ellensúlyozza a marcipán édességét. Egyben van, na:) Meg kell kóstolni!

marcipanszarv-1.jpg

Hozzávalók (kb. 18-20 darabhoz):

20 dkg marcipánmassza
1 tojásfehérje
3 ek mandulaliszt/őrölt mandula
5 dkg cukor
1 csipet só
6 dkg mandulalapocska

a tetejére: 1 tojássárgája

6-7 dkg étcsokoládé

A mandulalapocska kivételével minden hozzávalót egy tálba teszek, és villával összetöröm vagy botturmixszal egyneművé összedolgozom. A mandulalapokat egy tányérra szórom. A masszából kiskanállal kis halmokat szedek, meggörgetem a mandulában, és úgy formázok belőle kis szarvakat/kifliket (eléggé ragad a massza, de így könnyű lesz formázni). Sütőpapírra teszem, és a kissé felvert tojássárgával megkenem őket, majd 180 fokra előmelegített sütőben addig sütöm a kifliket, amíg a mandula szépen megbarnul rajtuk (ha más édességből kimaradt tojásfehérjénk van, és így nincs tojássárgája, elhagyható a megkenés, attól csak szép fényes lesz).

A tetejéhez az étcsokit gőzfürdőben vagy mikróban felolvasztom (mikróban történő olvasztásnál kb. 10 mp-enként nézzünk rá a csokira, és keverjük át, mert könnyen odaég!), a szarvacskák végeit belemártom a csokiba, és rácsra rakosgatva hagyom megdermedni.

marcipánszarv-2

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mendula.blog.hu/api/trackback/id/tr48443696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása