Megálmodtuk, megsütöttük, neked adjuk!

Egészséges nass: banán pop (banán nyalóka)

2018/11/27. - írta: Mendula

Íme a legszuperebb és leggyorsabb egészséges nass, amit az utóbbi időben ettem/csináltam: banán nyalóka. Tényleg annyira zseniálisan finom, hogy el se hiszed, hogy még egészséges is. És csupán 3 összetevő kell hozzá (na jó, a szórócukrokkal együtt 4, de az már csak a díszítés). És még csinálni is tök jó móka (legalábbis nekem). Megenni meg még nagyobb :) Nekem egy nap alatt majdnem 2 egész banánt sikerült is apránként eltüntetnem, ami annyira nem fogyókúrás… Szóval ha a súlyvesztés a célod, ezzel is csak visszafogottan.

banan_pop_1.jpg

A cake pop nagyon nagy hipe volt pár éve, és népszerűsége azóta is töretlen. Egy valamirevaló esküvőt nem is lehet megtartani színben harmonizáló cake popoktól és macaronoktól roskadozó desszertasztal nélkül. És ahogy az lenni szokott, a cake popnak az alternatív változatai is megjelentek –  mindenféle tök szuper és ötletes egészséges nass formájában. A Pinterest tele van ezekkel, teljes el lehet benne veszni… Íme tehát az első számú kedvenc. (Pontos receptet nem írok, nem méricskéltem, mert annyira egyszerű.)

Hozzávalók:

2 db banán
1 üveg mandulavaj/kakaós mogyorókrém/vegán mogyorókrém/kesuvaj
fél tábla jó minőségű (legalább 70%-os) étcsokoládé
díszítéshez: szórócukor, manduladarabok, liofilizált málna (pl. innen) stb.
hurkapálca

banan_pop.jpg

A banánt felkarikázzuk, összeragasztjuk egy kevés mandulavajjal vagy mogyorókrémmel (nagyobb mennyiség esetén érdemes nyomózsákból nyomni rá a krémet, nem késsel kenegetni). Hurkapálcát nyomunk bele (a 2 banánszelet közé, a krémbe), és sütőpapírral fedett tálcán berakjuk a fagyasztóba kb. fél órára. Ha megdermedtek a nyalókák, az étcsokit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztjuk, és belemártjuk a fagyos banán nyalókákat, majd azonnal megszórjuk a kívánt díszítéssel (nagyon hamar megdermed a csoki). Fagyasztóban kell tartani (ha a banán kiolvad, folyós lesz), de érdemes pár percet várni, mielőtt megesszük.

banan_pop_2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mendula.blog.hu/api/trackback/id/tr5514367651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása