Megálmodtuk, megsütöttük, neked adjuk!

Ropogós csokis halmok

2014/12/09. - írta: Mendula

Talán túlzás receptnek nevezni ennek az édességnek a hozzávalóit és elkészítését, inkább csak egy ötlet - de annak nagyon jó. Lehet variálni bátran, ki ahogy szeretné, a végeredmény mindenképp egy ropogós, falatnyi finomság lesz.

halmok2

Hozzávalók (kb. 36 kis halomhoz):

5 dkg kukoricapehely
12 dkg különféle olajos mag és aszalvány vegyesen

(én az alábbiakat használtam:
2 dkg dió
1 dkg kesudió
2 dkg mandula
1 dkg kókuszchips
3 dkg aszalt vörösáfonya
3 dkg kandírozott narancshéj)

24-30 dkg csoki (ét-, tej- vagy fehércsoki)

Sokszor csinálok müzlit házilag reggelire, így általában van itthon mindenféle aszalt gyümölcs és olajos mag, ezért használtam ilyen sokfélét, de akár egyféle is elég belőlük. A magokat sütőben kicsit megpirítom, úgy sokkal finomabbak, ezután az aszalványokkal együtt apróra vágom (vagy darálóban aprítom) őket.
A csoki mennyisége attól függ, hogy mennyire szeretnénk csokisra az édességet: 24 dkg-tól kb. pont összeáll annyira, hogy halmokat tudjunk belőle formázni, 30 dkg-nyitól jó csokis lesz.
A csoki 2/3-át mikróban vagy vízfürdőben felolvasztom, a maradék 1/3-át nagyon apróra vágom, és az olvadt csokihoz keverem. Összekeverem a magokkal és az aszalt gyümölcsökkel, és apró halmokat rakok belőle egy sütőpapírra. Megvárom, amíg megdermed.
 
halmok
 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mendula.blog.hu/api/trackback/id/tr18443690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása