Megálmodtuk, megsütöttük, neked adjuk!

Húsvéti aprósütik #3 - csokis tojásfészkek

2016/03/25. - írta: Mendula

Igazi last minute, faék egyszerűségű édesség, amit sütni se kell, ellenben dekoratív és nagyon finom, locsolóknak - de bárki másnak is - piros tojás helyett kis ajándéknak is szuper. Sok mindent nem akarok hozzáfűzni, a képek beszélnek maguk helyett: cuki kis fészkek csokiból és mandulából, benne színes cukortojásokkal. Én ezzel kívánok mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket!

csokis-tojasfeszek-1.jpg

Hozzávalók (kb. 8 darabhoz):

10 dkg mandulapálcika
10 dkg ét-, tej-, vagy fehércsoki
színes cukortojások

A csokit vízfürdőben vagy mikróban megolvasztom, összekeverem a mandulapálcikákkal, és egy szilikon muffintepsi mélyedéseibe rakok belőle kb. 1-1 evőkanálnyit. Kicsit eligazgatom, hogy fészek formája legyen: azaz a közepét kicsit benyomom, a szélét pedig a forma falánál kicsit "felhúzom". Hűtőben hagyom megdermedni. Mikor kész, belerakok pár cukortojást, és kész is. Ha ajándékba adom, egy kis celofánba csomagolom, és kötök rá egy rafia- vagy más színes szalagot.

csokis tojásfészek 2Ötlet innen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mendula.blog.hu/api/trackback/id/tr928443724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása