Megálmodtuk, megsütöttük, neked adjuk!

Marcipános-narancsos trüffel amaréna meggyel

2014/12/16. - írta: Mendula

Uhh, ez egy fajsúlyos darab lett... Marcipán, trüffel, amaréna meggy. A tetején tejcsoki. Szerintem ebből egy darab fedezi egy ember napi kalóriaszükségletét. Na jó, ennyire nem durva, de azért nem csipegeted el egy nap alatt az egész adagot csak úgy észrevétlenül. És ez nem az az édesség, amit csak úgy összedobsz, mikor körülnézel a spájzban/hűtőben, hogy "úgy ennék valami édeset, mi is van itthon?". Nem egy olcsó desszert, de az évnek ebben az időszakában talán könnyebben megengedjük magunknak a drágább hozzávalókat is, és a kalóriákat se kell eszeveszettül számolni. Arra ott van a január:) Ajándéknak is elsőosztályú!
marcipanostruffel1

Hozzávalók (18 darabhoz):

20 dkg marcipánmassza
17 dkg étcsokoládé (legalább 65% kakaótartalmú)
1 dl tejszín
5 dkg vaj
fél tk narancskivonat/egy kezeletlen narancs héja reszelve
kb. 30 db felezett amaréna meggy
4 dkg jó minőségű tejcsoki

A marcipánt két egyenlő részre osztom, és mindkét részt egy porcukorral beszórt felületen 9X18 cm-es téglalappá nyújtom. Az étcsokit gőzfürdőben felolvasztom, hozzáadom a vajat, majd folyamatos kevergetés közben a tejszínt és a narancskivonatot/reszelt narancshéjat is.

Az egyik marcipánlapot egy sütőpapírral bélelt 9X18 cm-es dobozformába teszem, és rásimítom a trüffel felét. Egyenletesen rászórom az amaréna meggyszemeket, majd jöhet a maradék trüffel, és az egészet lefedem a másik marcipánlappal. Hűvös helyen hagyom, hogy a trüffelmassza megszilárduljon. Ha megszilárdult, az egészet óvatosan kiborítom a formából, és a tetejéről lehúzom a sütőpapírt.

A tetejéhez a tejcsoki 2/3-át felolvasztom, az 1/3-át pedig nagyon apróra vágom, és a felolvadt csokihoz adom. Végül szépen rásimítom a marcipán tetejére. 18 db kis kockára vágom. Érdemes a kockák helyét a csokin megjelölni, amikor az még nem dermedt meg, hogy szépen lehessen vágni, és ne repedjen meg a csoki.

 

marcipanostruffel5

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mendula.blog.hu/api/trackback/id/tr698443668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balázs 2014.12.16. 20:13:34

Hú, ez dögös lett! Ránézésre jóllaktam tőle. :)
süti beállítások módosítása