20 dkg marcipánmassza
17 dkg étcsokoládé (legalább 65% kakaótartalmú)
1 dl tejszín
5 dkg vaj
fél tk narancskivonat/egy kezeletlen narancs héja reszelve
kb. 30 db felezett amaréna meggy
4 dkg jó minőségű tejcsoki
A marcipánt két egyenlő részre osztom, és mindkét részt egy porcukorral beszórt felületen 9X18 cm-es téglalappá nyújtom. Az étcsokit gőzfürdőben felolvasztom, hozzáadom a vajat, majd folyamatos kevergetés közben a tejszínt és a narancskivonatot/reszelt narancshéjat is.
Az egyik marcipánlapot egy sütőpapírral bélelt 9X18 cm-es dobozformába teszem, és rásimítom a trüffel felét. Egyenletesen rászórom az amaréna meggyszemeket, majd jöhet a maradék trüffel, és az egészet lefedem a másik marcipánlappal. Hűvös helyen hagyom, hogy a trüffelmassza megszilárduljon. Ha megszilárdult, az egészet óvatosan kiborítom a formából, és a tetejéről lehúzom a sütőpapírt.
A tetejéhez a tejcsoki 2/3-át felolvasztom, az 1/3-át pedig nagyon apróra vágom, és a felolvadt csokihoz adom. Végül szépen rásimítom a marcipán tetejére. 18 db kis kockára vágom. Érdemes a kockák helyét a csokin megjelölni, amikor az még nem dermedt meg, hogy szépen lehessen vágni, és ne repedjen meg a csoki.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Balázs 2014.12.16. 20:13:34