Az már csak ráadás, hogy mindenki tudja, hogy milyen csodakajának (aka: superfood) számít a mandula, dió (a kisfiam szerint "dí") és a mogyoró. Így miközben a csupacsoki brownie-t tömöm magamba, ezzel nyugtatom magam (ti. csak azért eszem, mert egészséges).
Szóval hajrá, mindenkit csak biztatni tudok, hogy próbálja ki valamelyiket, ha gondban lennétek, hogy hol szerezzétek be, kattintsatok ide!
Kedvcsinálónak pedig itt a best ever brownie recept. Ennél finomabb brownie-t már soha nem fogtok találni. MOST süssétek meg!
Hozzávalók (egy kb. 26X14 cm-es kis tepsihez): 45 g méz
75 g nagyon finomra őrölt mandula (én kávédarálóban őröltem liszt finomságúra)
115 g MENDULA mandulavaj
100 g 70%-os étcsokoládé
15 g kakaópor
2 tojás
Az egész tojásokat a mézzel habosra keverem. Az étcsokit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztom. A mézes tojáshoz keverem a mandulavajat, majd a csokit és a darált mandulát is. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, 180 fokon kb. 10 percig sütöm. Ne süssétek túl, mert akkor kiszárad, és elvész a lényeg, akkor jó, ha a beleszúrt hústűre még ragad kicsi tészta.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.