Megálmodtuk, megsütöttük, neked adjuk!

Moszkauer

2014/12/07. - írta: Mendula

Ez a top kedvenc karácsonyi sütim. Minden évben sütünk, és mindig sok-sok adagot, és valahogy mindig elfogy... Gasztroajándéknak is szuper, mert viszonylag sokáig (hűvös helyen 2-3 hétig is) eláll, így előre meg lehet csinálni, jól is néz ki, és szerintem nagyon különleges ízvilágú. És ami a legfontosabb: tök egyszerű elkészíteni.

 moszakuer2

Hozzávalók (kb. 22 darabhoz):

12 dkg kandírozott narancshéj
10 dkg dió
5 dkg cukor
55 ml tejszín
5 dkg vaj
1 púpozott ek liszt
20 dkg étcsoki

A sütőt előmelegítem 180 fokra (légkeverésest 160-170 fokra). A diót és a narancshéjat durvára vágom/darálom. A tejszínt, vajat és a cukrot egy lábasban összeolvasztom, majd hozzáadom a narancshéjat és a diót. Megvárom, amíg felforr, majd belekeverem a lisztet. Azzal is hagyom egyet rottyanni, majd lehúzom a tűzről.
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire egymástól tisztes távolságra kis halmokat rakok a masszából (sütés közben elterülnek), egy kanál hátuljával akár kicsit el is kenegetem/terítem őket, majd berakom a sütőbe kb. 10 percre (amíg a szélük megbarnul). Hagyom őket kihűlni (mivel leginkább ilyenkor karácsony táján szoktam moszkauert csinálni, mindig kirakom az erkélyre).
A csoki 2/3-át vízgőz felett (vagy mikróban) felolvasztom, az 1/3-át pedig nagyon apróra vágom, és a felolvadt csokihoz keverem (azaz temperálom a csokit). A kihűlt moszkauerek alját egyenként a csokiba mártom (vagy kenőkéssel - mintha nutellát kennék - megkenem őket), és csokis felükkel felfelé tálcára rakosgatom őket, és hagyom a csokit megdermedni.

moszakuer1

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mendula.blog.hu/api/trackback/id/tr688443662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása